Detta är Dahls

Dahls historia inleddes en vårvinterdag 1934 då chefskonditor Folke Dahl mönstrade av M/S Gripsholm. Hans längtan efter land och nya utmaningar hade väckt tanken om ett eget bageri. I februari 1935 slog Folke Dahl upp portarna för Dahls Konditori på Brunkebergsgatan i östra Göteborg.

Sedan dess har Dahls naturligtvis utvecklats, jäst och vuxit. I sortimentet finns nu, utöver konditorivarorna, färskbröd, förpackat bröd samt stenugnsbakade surdegsbröd.
Bageriet drivs än i dag av familjen, nu i tredje generation och vi håller entusiastiskt fast vid ett par grundläggande principer: Bara de bästa råvarorna får användas i vår produktion, allt skall bakas lokalt och vara av hög kvalitet.

Med honnörsord som kvalitet, kundfokus och kompetens fortsätter vi vår resa i branschen. Vi ser den tekniska utvecklingen som ett gott och nödvändigt komplement, ett redskap att använda klokt inom den hantverkstradition vi värnar. Dahls är ett modernt företag med rötterna i en gedigen tradition. Vi bakar bröd med respekt för människa och miljö.

Vårt bageri och konditori ligger i dag på Källhusgatan 5 i Gårda. Där arbetar ca 100 engagerade medarbetare med att förse Storgöteborg med nybakade bröd och konditorivaror veckans alla dagar, 364 dagar om året.

Bageributik >>